Çerez politikası

Moonlight Aydınlatma Sanayi ve Ticaret A.Ş., HPR Pazarlama AŞ ve HPR Endüstri AŞ (Her biri kısaca “Şirket” halinde anılacaktır.) olarak Şirket’e ait web sitelerine, platformlara erişim veya e-postaların kullanımını sırasında bilgisayarların, cep telefonlarının, tabletlerin veya kullanıcıların kullandığı diğer cihazlarının belirli verilerin kaydedilmesini ve toplanmasını sağlayan küçük veri dosyaları niteliğindeki teknolojileri kullanmaktayız.

Ancak çerezler yoluyla toplanan veriler her zaman kişisel veri ihtiva etmeyebilir. Bu kapsamda, çerezler yoluyla elde edilen veriler içindeki kişisel verilerin yürürlükte olan mevzuat uyarınca bu Politika ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında ele alınacağını belirtmek isteriz.

Sitemizi veya e-postalarımızı kullanımınız halinde bilgisayarlarınıza ve diğer cihazlarınıza yerleştirilen bu veri dosyaları, piksel etiketi, flash çerezler veya web işaretlerinin yanı sıra diğer benzer teknolojilerin isimleri ve türleri zaman zaman değişebilmektedir. Bu Politikada “çerez” terimi, Şirket tarafından kullanılabilecek çerezlere ve benzer teknolojilere atıfta bulunmak için kullanılmaktadır.

Kullandığımız teknolojiler hakkında bazı terminolojilere ve tanımlara, Politika ve çerezlerin daha iyi anlaşılması amacıyla aşağıda yer verilmektedir:

Çerez Türleri

Herhangi bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde veya herhangi bir iletiyi görüntülediğinizde tarayıcı veya cihazınızın hafızasına yerleştirilen, genellikle harf ve rakamlardan oluşan kısa metin dosyalarıdır. Çerezler zamana veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılmaktadır.

Çerezlerin zamana göre sınıflandırılması durumunda, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır:

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması/oturumunun sona ermesi üzerine sona eren ve söz konusu tarayıcı oturumunuz esnasındaki işlemlerinizi takip etmemize imkân tanıyan çerezlerdir.

Kalıcı çerezler, kullanıcının cihazında önceden belirlenmiş bir süre için saklanan çerezlerdir.

Çerezler ait oldukları alan adına göre sınıflandırılması durumunda ise ilişkili taraf çerezleri ve üçüncü taraf çerezleri olarak ikiye ayrılmaktadır:

Birinci taraf çerezleri, ziyaret ettiğiniz site tarafından tanımlanan çerezlerdir.

Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret ettiğiniz site dışındaki üçüncü kişi site tarafından tanımlanan çerezlerdir.

Ziyaret edilen sitenin dışındaki tarafların ziyaret edilen site üzerinden kullanıcının cihazına çerez yerleştirmesi durumunda üçüncü taraf çerezi söz konusudur.

Çerezlerin Kullanımı 

Şirketimiz tarafından web sitelerimizde, platformlarımızda, reklamlarımızda e-postalarımızda aşağıda belirtilen amaçlar için belirtilen çerezler kullanılmaktadır. Tarafımızca eklenen çerez veya benzer teknolojilerimizde kişisel verilerinizi depolamamaktayız.

Operasyonel Olarak Gerekli Amaçlar İçin Kullanılanlar: Şirket web sitesinin, platformlarının ve hizmetlerinin yönetimi, güvenliği ve işlevselliği için gerekli olan çerezleri kullanabiliriz. Operasyonel amaçlar için kullanılan çerezlere örnek olarak web sitesinde mevcut olan işlevlerin kullanılmasını sağlayan teknolojiler, uygulamalar ve platformlar ve bu kanallardaki düzensiz, kural ve usullere uygun olmayan davranışları veya hileli faaliyetleri tespit etmek ve engellemek için kullanılan çerezler gösterilebilir.

Performansla İlgili Olanlar: Web sitemizin, uygulamalarımızın, platformlarımızın ve hizmetlerimizin performanslarını artırmak ve ölçmek için çerezleri kullanabilir. Bu amaçla kullanılan çerezlere örnek olarak, kullanıcıların Şirketin web sitesini, uygulamalarını, platformlarını ve hizmetlerini nasıl kullandığını anlamamıza, web sitelerimizin içeriğini, uygulamalarımızı, hizmetlerimizi ve araçlarımızı geliştiren analitik çalışmalarımızın da aralarında bulunduğu performans değerlendirmelerini gerçekleştirmemize ve mesajlarla etkileşime girip girmediğini anlamamızı sağlayan teknolojiler verilebilir.

Yetkilendirilmiş Üçüncü Kişi Hizmet Sağlayıcıları Tarafından Bu Teknolojilerin Kullanımı: Web sitelerimizi, platformlarımızı ve hizmetlerimizi yürütmek ve tanıtmak için yetkilendirdiğimiz bazı hizmet sağlayıcılardan yardım alabiliriz. Bu hizmet sağlayıcıları, size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sunmamızda bize yardımcı olmaktadırlar. Bu servis sağlayıcılar, kullanıcıların bilgisayarına / cihazına çerezler ve benzer teknolojiler (üçüncü taraf çerezleri) yerleştirebilecek ve kullanıcının cihazını tanımlamak için IP adresi, benzersiz tanımlayıcı ve cihaz tanımlayıcı gibi bilgileri toplayabileceklerdir.

Bu hizmet sağlayıcıları, içerik sunumu ile anonim site ölçümleri ve analizlerini derlememizde bize yardımcı olmak için söz konusu teknolojileri kullanabilirler. Bu hizmet sağlayıcıların, Sitemiz, Hizmetlerimiz, uygulamalarımız veya araçlarımızda yer alan kişisel verilerinizi kendi amaçları ile toplamalarına izin vermemekteyiz. Üçüncü taraf çerezler, üçüncü tarafların gizlilik politikası kapsamındadır.

  • Google reklam hizmetleri (örneğin DoubleClick for Publishers, Google DoubleClick AdX Service, Adwords);
  • Mediaplex;
  • Hot Jar;
  • Criteo;
  • Gravity Recommendation;
  • Visual Website Optimizer;
  • Webinstats;
  • Visilabs;
  • IBM Tealeaf;
  • Adjust;
  • Mediamath.

Google Sitemiz üzerinden topladığı verileri kendi verileriyle eşleştirebilir ve elde ettiği kişisel verileri kendi gizlilik politikalarına göre işleyebilir (Google Gizlilik Politikası için https://www.google.com/policies/privacy/ adresini ziyaret edebilirsiniz)

Ayrıca Sitemizi nasıl kullandığınızı analiz etmek ve ölçümlemek amacıyla Google Analytics hizmetini de kullanmaktayız.

Üçüncü Taraf Siteleri, Ürünleri ve Hizmetleri

Web sitelerimiz, platformlarımız ve uygulamalarımız üçüncü taraf web sitelerine, ürünlerine ve hizmetlerine bağlantılar içerebilir. Bu bağlantıların üçüncü tarafların gizlilik politikalarına tabi olduğunu, üçüncü taraf ve üçüncü taraf web sitelerinin Şirket’ten bağımsız olduğunu ve Şirketin üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığını bildirmek isteriz. Bağlantı verilen web sitelerini ziyaret etmeniz durumunda, bu sitelerin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

Çerezlerin Silinmesi ve Çerez Kullanımının Reddi

Çoğu tarayıcı çerez kullanımına izin verirken, tarayıcınızın veya cihazınızın müsaade etmesi halinde, her zaman engelleyebilir, silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Çerezler çoğu tarayıcıda bulunan araçlar ile devre dışı bırakılabilir veya kaldırılabilir.  Kullanıcılar tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri istedikleri zaman reddedebilir veya silebilirler. Ayarları değiştirme yöntemi kullanılan tarayıcıya bağlıdır ve çerezlerin nasıl devre dışı bırakılabileceği, kullanılan tarayıcının servis sağlayıcısından öğrenilmelidir.

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:


Çerezlerin devre dışı bırakılması durumunda Şirket web sitesinin, uygulamalarının, platformlarının ve hizmetlerinin bazı özellikleri kullanılamaz.